TRUE LOVE TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ
1000 TL VE ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ
TRUE LOVE TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ
1000 TL VE ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ
Köpeklere Yararlı Besinler

Köpeklere Yararlı Besinler

Köpeklere Yararlı Besinler

Köpekler hayatlarının çoğunu evde kuru mama yiyerek geçirmektedirler. Ara sıra onlara yaş mama ve ödül maması vererek bir farklılık yapmak isteriz. Bu mamaların yanı sıra evde her zaman bulunabilecek yiyecekler de köpekler için yararlıdır. Bu yazıda köpeğe verilebilecek bazı yiyecekleri inceledik.

- Havuç

Düşük kalorili, mineral ve vitamin deposu olan havucu köpeğinize hem çiğ hem de pişmiş olarak rahatlıkla verebilirsiniz. Çiğ olarak verildiğinde dişlerindeki tartar tabakasını da temizler. Bu sayede köpeğinizin ağız sağlığına da oldukça iyi gelmektedir. Eğer dostunuz tadını seviyorsa çiğ olarak verilmesini tavsiye ederiz.

- Yoğurt

Bilindiği üzere yoğurt yapısı gereği bağırsak ve mide dostudur. Köpeklerimiz için de mide ve bağırsak florasını düzenlemede yardımcı olur. Dostumuzun midesi bozulduğunda, karnı ağrıdığında verilecek yoğurt bizdeki gibi onlarda da rahatlama sağlar. Normal zamanlarda da arada (günde 1-2 kaşık) yoğurt vererek sağlığına katkıda bulunabilirsiniz. Yoğurdu oda sıcaklığında vermenizi öneririz.

- Brokoli

İçerisinde A, C ve E vitaminleri bulunan brokoli köpeklerin yiyebileceği en yararlı besinlerin başında gelmektedir. Lifli yapısı sayesinde köpeğinizi tok tutarak zayıflamasına yardımcı olur. Yapısında bulunan bileşenler sayesinde kanseri önler, bağışıklığını güçlendirir. İçerisindeki vitamin ve mineraller köpeklerin tüy sağlığına oldukça yararlıdır.

- Balkabağı

Balkabağında bulunan yoğun lif ve A vitamini köpeklerin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Fakat bileşenler yoğun bulunduğundan verilen miktar konusunda dikkatli davranılması gerekmektedir. Balkabağının lifli yapısı sayesinde köpeğinizin sindirim sistemi düzene girer.

İdrar sökücü özelliği sayesinde köpeğinizin vücudunda bulunabilecek toksinlerden kurtulmasını sağlar.

Bağışıklığını güçlendirir, deri ve tüy sağlığına iyi gelir.

- Salatalık

Salatalık düşük kalorili olup bol sıvı içerdiğinden köpekler için güvenlidir. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller köpeklerin sağlığına iyi gelir. Özellikle sıcak yaz aylarında verilen salatalık köpeğiniz için rahatlatıcı ve ferahlatıcı olur.

Paylaş: