TRUE LOVE TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ
1000 TL VE ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ
TRUE LOVE TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ
1000 TL VE ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ
Köpeklere Hap Nasıl Verilir?

Köpeklere Hap Nasıl Verilir?

Köpeklere Hap Nasıl Verilir?

Bir köpeğe nasıl hap vereceğinize dair ipuçları arıyorsanız, bu yazı size yardımcı olabilir.

Köpeğiniz hap verirken dudağını kaldırır, çenesini açar, hapı bırakır ve bir şey olmamış gibi devam eder, değil mi?

Bir köpeğe nasıl hap verileceğini bulmaya çalışıyorsanız ve tüm normal teknikler işe yaramıyorsa, aşağıda sizin için işe yarayabilecek bazı fikirler derledik.

Doldurulmuş koni şeklinde cipsler

Bu fikir bir veterinerden geldi. Köpekler dokuyu ayırt edebildikleri için koni şeklinde cips alınabilir. Hapı cipsin içine koyup üzerini krem peynir ile doldurabilirsiniz. Sert bir hap yumuşak bir şeye koyulduğunda köpekler bunu anlayabilir ve direkt hapı çıkartabilir. Cipsin çıtırlığı bu anlamda size yardımcı olur.

Başarı oranı: Orta

Farklı bir bileşik talep edin

Bu teknik olarak bir numara olmasa da, zorlu köpekler için anahtardır. Ancak, tüm ilaçlar için mümkün değildir, bu nedenle veterinerinizle sohbet etmeniz gerekir. Hapınız toz gibi tek bir formda geliyorsa, aynı ilacı krem ​​haline getirip getiremeyeceğinize bakın. Birçok ilacın farklı seçenekleri vardır. Aynı şekilde, köpeğinizin hapını öğütüp öğütemeyeceğinizi de veterinerinize sorun. Bunu tüm ilaçlarla yapamazsınız, ancak sormaya değer.

Başarı oranı: Yüksek

Yaş mama sandviçi

Toz halinde olan ilaçlar için yaş mama kullanılabilir. İlk önce bir kat yaş mama yayıp, üzerine tozu serpin. Ardından tozun üzerine bir kat daha yaş mama yayın. Her şeyi bu şekilde hızlıca yiyebilir! Tabi ki çok sık aynı yaş mamayı yiyorsa bu teknik de işe yaramayabilir.

Başarı oranı: Yüksek 

Köfte veya Sosis

Köpeğinizin beslenme ihtiyaçlarına bağlı olarak köfte veya sosis pişirin. Daha sonra hapı ürünün içerisine iterek köpeğinize verin. Bu tarz lezzetli ürünleri çok çiğnemeyeceği için hızlıca midesine indirecektir. Çiğnemeye başlarsa yukarıda doku sorunu yüzünden hapı çıkarabilir.

Başarı oranı: Orta-Yüksek

Başarılı Bir Şekilde Hap Vermek İçin 5 Hızlı İpucu

  • Aynı yöntemi arka arkaya çok fazla kullanmamaya çalışın. Hızlı anlarlar! Karıştırın!
  • Köpeğinizi hazırlıksız yakalayın! Haplarını farklı yerlerde verin. Yavrunuz her mutfağa girip dolabı açtığınızda bir hap bekliyorsa, köpeğiniz bu rutini çabucak öğrenecektir! Yürüyüşünüz sırasında cebinizden çıkarıp köfte vermeyi deneyin.
  • Köpeğinizin hapı gerçekten yuttuğundan emin olun!
  • Hap zamanı ile pozitif bir ilişki oluşturun. İkramlar, övme, sarılma vb. eylemler köpeğinizi mutlu eder. Bu tarz eylemler hap verme eyleminin bir parçası olsun.
  • Hapları arzu edilir hale getirin! En sevilen, en çok tercih edilen ödül mamalarını ve yaş mamaları hap zamanı için saklayın.



Paylaş: