TRUE LOVE TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ
1000 TL VE ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ
TRUE LOVE TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ
1000 TL VE ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ
Köpeklerde Stres

Köpeklerde Stres

Sık sık üzerinde çalışılması gerekilen kronik stresli bir yavruyu mu yoksa sadece gerçekten zaman zaman stres yapan bir köpeği mi seviyorsun?

Herkes stres yaşar. Stres, insanların ve köpeklerinin atalarının hayatta kalmasına yardımcı oldu. Aslında stres basitçe hayatta olmanın bir parçasıdır. Her insanın ve köpeğin stres deneyimi değişkenlik gösterir.

Bazılarımız – ve köpekler – yolumuza çıkan her şeye boyun eğer gibi görünür, bazılarımız ise herhangi bir provokasyonda doğrudan paniğe kapılır. Köpeğiniz büyük olasılıkla yukarıda bahsedilen yelpaze arasındadır.

Küçük dostlarımızın sürekli stres altında olması sağlıklı değildir. Akut stres, gerçekten stresli bir şey anında hissedilen stres iyidir, bizi güvende tutar. Kronik stres ise (sürekli hissedilen stres) bizim düşmanımızdır.

Peki Neden?

Kronik stresin köpeklerimiz ve bizler için oldukça ciddi sonuçları vardır. Stres, uykuyu, kardiyovasküler sağlığı, bağışıklığı ve sindirim sistemini de dahil olmak üzere refahınızın her yönünü kelimenin tam anlamıyla olumsuz etkiler. Araştırmalar kronik stresin yaşlanmayı hızlandırdığını bile göstermektedir. Eğer kronik olarak stresli bir insansanız, lütfen şu an okuyacaklarınızın sizi daha fazla strese sokmasına izin vermeyin… Ancak araştırmalar şunu göstermiştir: "Köpeklerde ve sahiplerinde uzun süreli stres seviyeleri senkronizedir” ve ''köpeklerdeki uzun süreli stres insan-köpek ilişkisi ile ilgilidir.’’

Sorumlu kişi olarak, stresli bir köpeğin belirtilerini belirlemek müdahale etmek sizin elinizde. Köpeklerdeki stres belirtilerinin belirgin ve çok karşılaşılan olanlarından bazılarını hepimiz biliyoruz: ishal, artan havlama veya hırıltı, titreme vb. Fakat çok bilinmeyen başka belirtiler de maalesef mevcut.

KÖPEKTE BEKLEMEYECEĞİNİZ 5 STRES BELİRTİSİ:

  1. Tüy dökülmesi: Elbette, köpeklerimizin çoğu zaman tüy döker, ancak artan stres dönemlerinde köpeğinizden büyük puflar halinde tüyler çıktığını fark edeceksiniz.


Paylaş: