TRUE LOVE TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ
1000 TL VE ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ
TRUE LOVE TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ
1000 TL VE ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ
Boyun Tasması mı Göğüs Tasması mı?

Boyun Tasması mı Göğüs Tasması mı?

''Hangisini kullansam köpeğim ve ben daha rahat ederim?’’

Çoğu köpek sahibinin aklındaki sorudur bu.

Bu ikilem çoğu zaman bizi bir çıkmaza götürür ve bir türlü karar veremeyiz. İnternette araştırıldığında ise yüzlerce açıklama bulunur ve biz en uygununu seçmeye çalışırız. Açıkçası bu biraz da sizin küçük dostunuza kalmış bir şey.

Son birkaç seneye kadar çoğunlukla boyun tasması kullanılırdı fakat bu yavaş yavaş bazı köpeklere zararlı olduğundan tercihler göğüs tasmasına doğru yönelmeye başladı.

Boyun tasmasını genelde köpeklerimizi eğitmeye çalışırken kullanırız fakat bunun çok sayıda negatif sonuçları olabilir. Eğer köpeğiniz çok fazla çekiştiriyorsa ve dışarıda fazla hareketliyse bu ani hareketler köpeğinizin boyun kaslarına zarar verebilir ve sinirsel sorunlar oluşturabilir. Yaptığınız veya yapmaya çalıştığınız eğitimler sırasında bu tarz çekişler köpeğinize ilerde fazlaca zarar verebilir. Bu yüzden öncelikle bu tarz eğitimler için profesyonellerden yardım almanızı tavsiye ediyoruz. Eğer illaki siz verecekseniz bu eğitimleri lütfen çok dikkatli olun.

Boyun tasma çeşitlerimiz için buraya tıklayabilirsiniz.

Bazı köpekler ise eğitime gerek duymazlar ve genelde çok uysal ve sakin davranırlar. Açıkçası biz boyun tasmalarını sakin ve uysal köpekler için tavsiye etmekteyiz. Bu sayede çekiştirmeleri minimize ederek köpeğinize fazla zarar vermeyeceksiniz.

Göğüs tasmaları bu dönemde çok sayıda insanın kullandığı tarzda tasmalardır. Bu tasmalar gücü köpeğinizin sırtına yaydığından çok daha güvenli bir hissiyat verir ve köpeğinize olan olabilecek zararları minimize eder. Fakat bu tasmalarda vücutta fazla alan kapladığından kaliteli olmasına özen gösterilmesi gerekir. Özellikle kol altlarına doğru olan kısımlarda kalitesiz kumaşla üretilmiş tasmalar çok sürtünme yapıp köpeğinize zarar verebilir. Ayrıca göğüs tasmalarının çok büyük veya küçük olmadığından emin olun. Eğer o beden uygun değilse köpeğinize zarar verebilir.

Göğüs tasma çeşitlerimiz için buraya tıklayabilirsiniz.

Sonuç olarak en uygun tasma hem size hem köpeğinize kalmış. Köpeğinizin karakterine göre uygun tasma seçerek ikinizin de yararına bir seçim yapmış olursunuz.

Boyun tasmalarımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Göğüs tasmalarımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Paylaş: